Mina barn

Livet är lite hektist från tid till tid. Milt talat. Det är mycket att rodda med stor flytt, en son som ska bo kvar i eget hem, praktik 40 mil ifrån min bostad, försäljning av lägenhet, skolarbete. Utöver detta ska allt det vardagliga skötas :-). Nu har mina 6 veckor i Västerås och i skolan kommit till ända. Det är dags att packa bilen och dra västerut igen. På gott och ont. Jag ska få komma hem igen, andas havet och återvända till en mycket trevlig arbetsplats; Vann. Men jag ska också lämna min son i 10 veckor, lämna min älskade Matilda i 10 veckor. Jag slits mellan längtan att vara hos dem och min längtan att lägga grunden till en ny start för oss alla.
 
Med Matilda en höstig morgon.
 
Jag har legat vaken om nätterna och funderat över hur jag ska lösa det hela med min sons boende sitt sista år på gymnasiet här i Västerås. Jag kommer få stå med 2 hyror (min egna och hans), han kommer bli inneboende hos någon då jag inte får stå på ett hyreskontrakt när jag själv bor i Lysekil vilket i sin tur innebär att alla hans möbler och saker måste flyttas med till bohuslän. Dessutom kan han inte ha sina två katter om han är inneboende och jag kan inte ta med dem eftersom både min bror och far är hyperallergiska mot katt. Dessutom i denna ekvation ska även min egen flytt flätas in. Det är mycket att tänka på. Men om jag bara kunde leva som jag lär, om jag bara kunde lugna ner mig och förlita mig på att allt löser sig när det är dags att lösa sig. Jag behöver faktiskt inte engarera mig så förbaskat för när tiden är mogen så kommer bitarna falla på plats.
 
 
 Det gjorde det i förrgår. Magne läser på IT-gymnasiet, gymnasiet finns i fler städer runtom i vårt land. I Göteborg finns ett. Jag frågade Magne för 1 år sedan om han kunde tänka sig att byta skola och flytta med. Svaret blev ett rungande nej! Han hade fullt av kompisar i skolan som han hade blivit så tight med. Häromveckan, om jag hade lyssnat redan då, så berättade han att det inte var så kul i skolan längre eftersom hans polare hade tagit studenten i våras och försvunnit ut i livet. De få han fortfarande hänger med kommer ta studenten till våren och han har då ytterligare ett läsår kvar. Hans bästa polare drar till Danmark för vidare studier. I förrgår frågade jag bara i förbifarten om han inte kunde tänkas byta till Göteborg. Jag hade inte på något sätt funderat i dessa banor utan det vara bara en fråga jag slängde ur mig från nowhere...?!?! Han bara tittade på mig och sen sa han att det var faan ingen dum idé. Sen började vi spåna hit och dit. Han kommer flytta med mig!! Han tycker det är bästa lösningen, för han kommer ändå lämna Västerås när han tar studenten -15. Nu blir det 1 år tidigare bara. Vi har kollat restid och vilka bussar/spårvagnar som behöver tas. Han är skitnervös haha. Skolan ligger vid Chalmers. Ja fy fasen vad allt känns bra nu när jag inte längre behöver tänka på hur jag ska ordna det för Magne. Det var som Jari sa när jag berättade för honom: Att om det känns jäkligt krångligt och besvärligt så är du på fel väg. Ja, han är inte så dum den där Jari haha. Jag var på fel väg hela tiden men vägrade lyssna eller att se det. Hur var det nu? Skulle jag lyssna på min intuition eller??
 
Sen skypade jag med Tove igår. 2,5h hej o hå <3! Hon är så förbaskat söt och när jag tittar på henne så ser hon bara ut att vara 10 år i mina ögon. Gud vad jag saknar att få hålla om henne. Hon kommer rikta in sig på kriminalteknisk psykologi. Vilket innebär att hon kommer jobba med de tyngsta brottslingarna, psykopater etc etc. "Precis som Judy Foster i När lammen tystnar", undrade jag. Och ja, det verkar så. Hon har 7 års studier framför sig. Hon har varit intresserad av kriminologi sedan hon var liten. Konstigt egentligen. Då tittade hon på tv-serine CSI, idag är hon i Australien pluggandes kriminologi.
 
Kraaaama Todan!!!
 
Jonas pluggar också kriminologi. Han vill söka sig till AFP (australian federal police) och arbetra som agent. Hej hopp. En gång när jag och mitt x gick igenom diplomatstaden i Stockholm tog jag bilder och mms:ade till Jonas för jag tyckte han skulle jobba som diplomat, han ömmar så för mänskliga rättigheter. Sen tycker ju jag att det är coolt med diplomat-reggade bilar :-) Iaf så berättade Tove att om de kommer till Sverige efter sina utbildningar så kommer de passera som diplomater haha. Så jäkla sjukt. Då kan vi köra rally genom Sveriges landskap...
 
Just a reminder to all of us.
 
Nu måste jag ta tag i dagen, denna sista dag innan Lysekil.
 
Love and Light
Namaste _/\_