Titta och lyssna efter tecken :-)

Häromveckan sa jag till en av våra föreläsare på skolan att jag alltid har ögonen öppna efter dörrar som öppnas. Jag lyssnar till sånt som inte sägs, jag lyssnar till tecken som annars hade gått mig förbi. Jag har verkligen känselspröten ute så att säga. Idag fick jag ett tecken. Kalla det vad du vill. För ett litet tag sedan läste jag om INFJ's, min personlighetstyp som jag ju återkommer till hela tiden :-). I den texten stod det att INFJ's är de ovanligaste av alla 16 personlighetstyperna (vilket vi ju vet vid det här laget) men en av anledningarna att vi är ovanliga är att vi har förmågan att tänka och använda BÅDA våra hjärnhalvor. I vanliga fall använder människor antingen den vänstra eller högra hjärnhalvan.
 
Ialla fall lade jag detta på minnet eftersom jag tyckte det var lite intressant. Jag förstod dock inte vad det innebar men...lite häftigt var det ju :-). Nu i 1,5 veckas tid har vi haft revenue management på schemat. Detta ämne har jag sett jättemycket framemot, dels för att det verkar intressant men också för att jag förstått att det är en viktigt kunskap att ha i en yrkesroll som hotellchef. Reveneu management har visat sig mycket mer intressant än vad jag trodde det skulle göra. Jag hungrar efter mer kunskap. Detta vill jag fördjupa mig i och kanske göra ett examensarbete i,  istället för i meeting management som jag tidigare varit inne på. Detta är lite funderingar som jag haft under veckan som gått. Ska jag tänka om? Jag som redan sagt till hotellchefen på Vann om meeting management och fått ett gillande. Faan vad dumt? Hur ska jag göra?
 
Idag sa vår föreläsare, vilken f ö har varit hotell-vd, restaurang-vd, civilekonom och konsult i affärsutveckling och revenue management, att för att kunna göra ett riktigt bra jobb inom revenue management så bör man vara både analytisk och kreativ. Och det är bara de människorna som kan tänka med BÅDA hjärnhalvorna!
 
Världen stannade! Jag fick precis ett tecken. Jag tänker med båda hjärnhalvorna, det visste jag. Vad det betydde att tänka med båda halvorna det visste jag däremot inte. Det betyder att jag är både analytisk och kreativ, (vilket både DISC-testet och MBTI-testet visat, jag har båda orden med som kompetenser på linkedin). Vilken aha-upplevelse. Jag ska ägna mig åt revenue management, göra ett examensarbete i det samt fördjupa mig i ämnet om det krävs i min framtida yrkes roll. Så förbaskat häftigt. Vilken känsla. Tack säger jag rätt ut till ingen och allt :-).
Det här är vad revenue management handlar om. Ser enkelt ut men är så otroligt mångfacetterat. Ojoj, det här gick jag verkigen igång på :-).
 
Sen en annan häftig sak som hände idag. Jag ska ju sälja min lägenhet. I min fantasi så har jag satt ett belopp vad jag vill ha för den. Fantasi! Men jag vet ju att drömmar är grunden till den verklighet jag lever i :-). Så jag fantiserar alltså vidare på det här hiskeliga beloppet. Till mina grannar säger jag ett lägre belopp för att jag inte ska uppfattas som helt galen haha. Detta lägre belopp är också ganska högt :-) och mina grannar har liksom himlat med ögonen och sagt åt mig att det skulle ju vara fantastiskt om du fick så mycket för lägenheten men... Alltid detta "men"...
 
För inte så länge sedan så såldes en lägenhet i min förening till det där lägre priset som jag vågade prata högt om. Kul!! Alla i föreningen är glada. Idag, hör och häpna, fick jag reda på att en lägenhet i vårt hus sålts för det beloppet som bara funnits i min fantasi men som aldrig sagts högt. Så nu känns ju inte min fantasi som en fantasi längre utan verklighet! När jag lägger ut min bostad till försäljning kommer jag få det beloppet som jag hela tiden önskat.
 
Law of attraction <3
 
Ja, det här var lite om min häftiga dag! Strax ska jag ut och kolla olja och vatten på min fina bil. Btw, 2 av min klasskompisar tyckte att de aldrig sett en finare bil än min ;-). Sen ska jag iväg och handla lite vitt vin, druvor och ost för imorgon kväll ska jag kila över till Jari.
 
Alltså, det bubblar i mig efter den här dagen haha. Det går bra nu!
 
Namaste <3

.