Min helg i bilder

Vår första kväll. Matilda är helt slut efter att ha studsat omkring i soffa, fåtölj och säng som en galning. Hon blev helt till sig när jag kom hem. Hon har inte lämnat min sida en sekund sedan jag kom hem. Lilla gumman. Här ligger hon och sover och jag ska strax släcka för att själv sova för natten.
 
Ute på åsen kl 7 dag 2. Hela naturen har förändrats sedan jag gick här för 4 veckor sedan. Vintern står för tröskeln. Både jag och matilda njöt av att vara tillbaks.
 
 
Jag har fotat björkarna när löven sprack ut, jag har fotat dem under sommaren och tidig höst. Nu är det sen höst och knappt några blad finns kvar. Åkern i bakrunden har varit grön, beige och nu är den mörkbrun.
 
Matilda har fått syn på sina vänner hästarna. Hösten ligger på marken.
 
 
Ännu en morgonpromenad, längst med åkern. Matilda hittade något fantastiskt gott doftande som hon självklart rullade sig i. Min stinkbomb. Sen blev det en sorglig historia i duschen. Hon grät och försökte komma loss men det vara bara för mig att stå ut med klagolåten. Hon var ju tvungen att bli ren.
 
 
Matilda nyduschad och jättetrött. Hon har precis haft en härlig promenad, utan koppel, som varade i 1h och sen en fruktansvärd upplevelse i duschen...
 
 
Jag har förberett middagar åt Magne. Det är det minsta jag kan göra för honom. Han kommer hem kl 17 varje kväll och tar ut Matilda på långpromenad. Han gör ett fantastiskt jobb och sätter hennes välmående först. Matilda själv satt nedanför hela tiden medan jag gjorde maten...hon hade väl hoppats på en eller annan köttbulle kan jag tänka!
 
Slutligen, så bjöd Magne på tårta han hade köpt. Vi hade ju inte möjlighet att fira hans 18-årsdag när han fyllde så det tog vi igen nu. Födelsedagspresenten hänger runt halsen :-). Vi har umgåtts en hel del under de här dagarna. Eftersom jag inte är hemma till 1 december har vi också traditionsenligt ätit pepparkakor och druckit julmust. Sen har vi tagit kvällsprommis ihop, han har hjälpt mig med ditt och datt som behövdes göras. Imorgon ska han hämta ner mina vinterdäck ifrån förrådet, jag ska ta med dem till min svåger.
 
Nu blir jag borta 3,5 vecka igen. Sen kommer jag hem för några dagar för att avlasta Magne. Efter det så är det bara 2 veckor kvar av min praktik och vi är inne i december.
 
Sen vill jag göra ett tillägg angående att allt ordnar sig och att allt kommer till en i rätt stund. Jag har haft fullt upp med mammas och pappas kommande flytt. Jag kommer behöva ta ledigt ifrån min praktik vissa dagar. Nu ringde min syster och berättade att hon kan ta 1 av dagarna och att hennes son med tjej kommer att kunna hjälpa mig en av de andra dagarna. Och här har jag gått och värkt i vanlig ordning trots att jag vet att hjälp alltid finns runt hörnet. Varför i hela friden ska det vara så svårt att leva som jag lär? Jag är ialla fall så tacksam för denna hjälp som dök upp. Sen har jag gått och värkt över en annan grej. Jag och Magne ska resa bort över jul. Jättekul ska det bli :-). Men vad ska jag göra med Matilda? Jag har hört mig för bland lite vänner men inte fått något klart besked ifrån någon. Idag ringde Ditte, min dotter. Hon är ensam över jul och har inget för sig. Hon vill jättegärna ta hand om Matilda och bo hos mig dessa dagar. Herregud, vilken sten som föll. Så, som jag alltid säger. Oroa dig inte, allt löser sig i sinom tid. Haha. Jag har tydligen svårt att fatta. Nu kommer Ditte att komma hem till mig under december så att hon och Matilda får lära känna varandra lite. 2 flugor i en smäll kan man säga. Matilda får hundvakt och jag får umgås med min stora flicka igen. Happy, happy me. Och tacksam är jag.
 
Nu ska jag hälla upp 1 glas rött vin till mig. Jag köpte en liten flaska rött och en stor flaska vitt i förrgår. Båda var ekologiska och fair trade! Det känns viktigt för mig. Dessutom är vindruvor så förbaskat besprutade, det slipper jag att få i mig om jag köper ekologiskt <3.
 
Så nu blir det lite vin och disk haha.
 
Kram för denna gång
Pia