Avsked och återseende

Tack och hej då Vann för denna gång. Ett helt underbart avtack idag. Söta skrivna kort ifrån kollegor. Skrivna med kärlek och sjuk humor. Presenter med raw food som de tagit sig tid att inhandla. Inlagd sill och praliner ifrån köket :-). Presenter med smycken som jag gått och trånat efter i repan. Skittufft halsband med tillhörande armband. När mina kollegor beställde smycken av leverantören till sig själva fick jag avstå, jag hade inte ekonomi. De beställde i smyg till mig. Kramar och vi ses igen. Jag tog en sista promenad ut på hotellet. Bort till spa och kramades. Tårar. Restaurangen som dukade upp till årets första julbord. Kramar och råa skämt. In i köket, kökschef, kreativ kock, kökspersonal. Mer kramar. "Ring om du behöver hjälp med ditt examensarbete". Jag älskar dig sa jag till kökschefen. Jag älskar dig också, svarade hon. Haha. Personalmatsalen och kramar och pussar. Restaurangchefens kontor, kram och lycka till. Vi ses. Tillbaks till bokningen. Packa ihop mina grejer. En sista kram till hotellchefen och Anna, supervisor inhouse sale. Med orden "stressa inte ihjäl dig, ta det lugnt, köp ditt torp och kom tillbaks till oss" ringandes i öronen lämnade jag Vann för denna gång.
 
Alla dessa avsked. Och alla dessa återseenden. Imorgon kväll ska jag och Magne ta ut Matilda på långpromenad. Mina älskade. Och jag ska ta mig ett glas vitt vin och sitta med Matilda i knät medan Magne håller låda.
 
Jag har ägnat kvällen åt att hjälpa mamma och pappa att få ordning på tv-apparaterna som lagt av under eftermiddagen. Sen har jag packat bilen full med flyttkartonger och grejer. Det sista bär jag ut imorgon till bilen.
 
Jag är på väg hem. Äntligen. Tyvärr. Ett sorgligt avsked idag, ett sorgligt avsked imorgon och ett kärt återseende i morgon eftermiddag. Och min mamma gråter.
 
 
Namaste
 
Pia